Om oss
Bed and Breakfast i 50-talstil
Bed and Breakfast i 50-talstil
Mysigt Bed & Breaakfast mitt i Halland nära Björkängshavsbad
PICT0661
PICT0661
IMG_0486 (2)
IMG_0486 (2)
IMG_1055
IMG_1055

Om oss

Lantliga känslan börjar redan när man kör fram de på de slingrande grusvägarna till gården smattrande ljudet hörs under hjulen. Tiden har stått stilla sedan 50-talet. Gårdscafeét finns på den gamla spanmålslogen, där doften av nygräddade våfflor sprider sig lång väg. Gården har kvar sin vagnsbod med grållen väl placerad. Den kullerstens belaggda dyngestan finns sitt möbler med filtar från från 50- talet där kan du slå dig ner för din gofika. En av kattungarn kanske hoppar upp i just ditt knä och spinner så fridfullt, suset från björkarna hörs och avkopplingen är fulländad. fikar och känner den gamla tidens lugn när det bara fans 10 kor, 4 grisar, några höns och kalvar som fick dia från sin mamma på gårdarna, riktig sörgårdsmiljön.

Doften av hö från höskulen känns på hela gården, barnen kan hoppa i höet och busa runt. Gårdscafeet är omringat av grönska och svajande sädesfält, havre, råg och vete. Halländska öppna landskapet sträcker sig vidslångt.


Vi köpte grannfastigheten Hermanslycke "Gunnars" 2006 i december. Det var ett renoveringsobjekt som vi tog tag i med en gång. Det första var en total renovering av de gamla  fönsterna sedan installerades en pelletspanna och grävd för avlopp och infiltration. Vi satte in ett delvis nytt kök, målade och tapetserade. Gjorde ett helt nytt badrum. Bytte yttertaket. Detta resulterade i ett fräschet hus med 50-tals kännsla.


"Svinhuset  renoverades till myslokal. Tog bort alla gamla svinstior, grävde ut allt betonggolv, slog ned väggar och murade igen hål. Detta resulterade i ett mycket fräsch och mysig lokal. Vi gjorde trädgården mer lätt skött med stora gräsmattytor.

De första hyresgästerna kunde komma till midsommar 2008.


Sommar cafeet öppnades 2015 i  den befintliga spanmålslogen, efter att städat ordentligt och behållt allt i intakt sen 50-talet, kändes det rätt att servera  våfflor med grädde och sylt.


Välkomna hit!

Vår målsättning är att gästen ska lämna oss nöjd och glad och känna att detta kan  rekommenderas till andra.


Vi som äger och driver Hermanslycke Bed & Breakfast är Marie och Björn Torstensson. Vi  bor 200 meter ifrån B & B tillsammans med två av våra fyra barn. På gården odlar vi spannmål och har köttdjursproduktion som till största delen sköts av Björn. Vi har också en liten skogsgård  som Marie är mest intresserad av.


Vi är ett  jordnära par som gillar att odla, återanvända och spara på resurserna.Hermanslycke B & B  Tvååker 2   432 76 VARBERG  info@Hermanslycke.com    +46(0)733 83 32 66